Vi har herunder samlet 3 gode råd til at løse en nabostrid. Vores gode råd kommer i kølvandet på en privat strid, der har været til offentligt skue og dækket af flere medier i januar 2022.
Mediebevågenheden skyldes i høj grad, at striden har udspillet sig mellem offentlige personer, hvoraf den ene part er influencer. Influenceren har delt detaljer om striden med sine knap 300.000 følgere, og det har fået offentligheden til at stille spørgsmålstegn ved offentlige personers medieansvar.
Offentlig eller ej, kan det hurtigt konstateres, at nabostrider aldrig nogensinde er sjove, og derfor er det også vigtigt at have konkrete redskaber til at løse dem.
Nabostrider opleves af mange
Vi har på LinkedIn lavet en meningsmåling, der viser, at op imod 65 % af os har været en del af eller vidne til en nabostrid.
Da nabostrider har vist sig at være et problem, som mange af os støder på, er det vigtigt at have værktøjer til at håndtere en disse, og vi har samlet 3 gode råd til at løse en nabostrid herunder.
1. Tal med din nabo
Selvom det kan være svært at se skoven for bare træer, når I befinder jer midt i konflikten, findes løsningen faktisk som oftest lige foran jer.
At tale med sin nabo er nemlig første skridt mod en løsning af problemet.
I et foreningsfællesskab bor I tæt på hinanden, og foruden at dele fælles indgang, deler I også fælles tag; Det er derfor alfa/omega, at I kan leve i forenelighed.
Du behøver ikke være bedste ven med din nabo, men det er afgørende, at I kan leve sammen – hver for sig – i ro og mag.
Som udgangspunkt må det antages, at ingen af jer ønsker konflikten, og det miljø, som den bidrager til i jeres fælles hjem. Det må være det bedste udgangspunkt for at løse problemet i fællesskab.
2. Find en objektiv mediator
Går der alligevel hårdknude i jeres interne konfliktløsning, kan I alliere jer med en objektiv part, der kan agere mediator i sagen.
Somme tider kan det være en fordel, at en objektiv part deltager i konflikthåndteringen, fordi konflikter, trods alt, fremkalder en masse følelser, som ikke altid er løsningsorienterede.
Den objektive part kan eksempelvis være bestyrelsen, som alt andet lige også ønsker, at der findes en løsning på problemerne i ejendommen.
I kan også tage kontakt til en professionel mediator, der kan være med til at løse jeres problem.
Med en objektiv part kan løsningen effektiviseres, og begge parter høres.
3. Rum hinanden og ejendommens mangfoldighed
Vores sidste råd læner sig meget op ad de to foregående, hvad angår diplomati.
Vi er alle forskellige, og uanset om vi bor i samme bygning, i samme by, i samme land eller i samme verden, skal der være plads til os alle.
De fleste forenings- og bofællesskaber har en vedtægt og ordensregler, som er skabt for at danne rammerne om fællesskaberne. Særligt ordensreglerne er leveregler, som skal gøre jeres ejendom til et rart sted at være – for alle.
Hvis der er en gentagende, utilsigtet adfærd hos ejendommens beboere, som er med til at skabe konflikter i ejendommen, kan det være en god idé at kigge på disse regler, for at se, om der er forhold, som kan præciseres og skærpes, så I alle kan leve i forenelighed.
Hvis I har behov for sparring og vejledning i forhold til jeres reglementer, kan I altid kontakte ejendommens kundechef. Hos Qvortrup administrerer vi ud fra credoet om at skabe gode, sunde og trygge hjem, og det kan vi være med til, ved at forebygge eventuelle konflikter ved gode ordens- og leveregler.
Seneste nyheder
Den frivillige bestyrelse i andelsforeninger og ejerforeninger
Den frivillige bestyrelse i andelsboligforeninger og ejerforeninger styrer fællesskabets rytme, og den er hjertet i enhver boligforening. Ovenstående lyder som smuk poesi, men det er
Bestyrelsesgodtgørelse 2024
Nyt kalenderår – nye satser for bestyrelsesgodtgørelsen Vi er allerede godt inde i 2024, og traditionen tro betyder et nyt kalenderår også nye takster for
Højesteretsdom 2023: Skadehæftelse ved renovering
I 2023 faldt der afgørelse i en sag, der har rystet vores branche. Dommen vedrører et spørgsmål om skadeshæftelse i en sag om en andelshaver, der havde